Tossen!

'Tossen' betekent in de tenniswereld net zoiets als 'lootjes trekken'. Op de toss-ochtenden en -avonden ga je als je zin hebt gewoon naar de tennisbaan toe en dan wordt er geloot wie er met wie speelt. Zo speel je steeds weer met andere mensen of in ieder geval steeds weer in een andere samenstelling. Elke partij duurt maximaal een half uur. We proberen altijd dubbelpartijen te spelen. Blijven er twee plekken over, dan kan vrijwillig worden gekozen voor een enkelpartij.

Dames en heren, jeugd en senior: iedereen mag meedoen met de toss. Inschrijven bij binnenkomst is verplicht!

Wanneer tossen we bij L.T.C. Noordwolde?

De toss-ochtenden zijn op maandag- en woensdagmorgen van 09.00 tot 12.00 uur op baan 1 en 2.
De toss-avonden zijn op dinsdag- en donderdagavond van 19.00 tot 22.45 uur (koffiepauze tussen 20:00 en 20:15 uur) op baan 1, 2 en 3. Inverband met corona maatregelen is de toss per 15 november 2021 op de dinsdag- en donderdagavond vervroegd naar 18:30 uur en is de kantine om 20:00 uur gesloten.
Vrijdagmiddag is er een toss van 15:00 tot 17:00 uur op baan 1 en 2, met aansluitend een gezellige borrel + hapje.

Voor de toss-avonden en –ochtenden geldt:

• ballen worden beschikbaar gesteld door L.T.C. Noordwolde;
  • in de avonduren mogen junioren tot 20.45 uur meespelen;
  • op dinsdag- en donderdagavond zijn baan 1, 2 en 3 gereserveerd als toss-banen, daar kan in principe niet vrij worden gespeeld;
  • er wordt steeds een half uur gespeeld waarna de partijen opnieuw worden ingedeeld;
  • ieder spelend lid heeft het recht om (indien noodzakelijk) het speelveld te verlichten;
  • wie net na de toss arriveert (en dus nog niet heeft gespeeld) krijgt bij de eerstvolgende toss éénmalig voorrang.

Let op: in verband met competitiewedstrijden en toernooien kunnen tossdagen incidenteel vervallen.