Stellingwerftoernooi

Samen met andere verenigingen uit de buurt wordt al bijna een halve eeuw het Stellingwerftoernooi georganiseerd voor gemengd dubbel koppels. Het toernooi wordt meestal in het tweede weekend van september gehouden. Het ene jaar organiseren verenigingen van Ooststellingwerf het toernooi, het andere jaar verenigingen van Weststellingwerf. De wedstrijden worden gespeeld op alle banen van clubs in Oost- of Weststellingwerf, afhankelijk van in welke gemeente de organiserende verenigingen zit. Om het jaar wordt er dus ook bij L.T.C. Noordwolde op de banen getennist. Eens in de 4 jaar is onze club aan de beurt om het toernooi te organiseren. We doen dat dan samen met Slag ’87 en Olderbercoop

Hoe werkt het?

Deelnemende koppels worden op sterkte ingedeeld in poules. Standaard bestaat een poule uit 6 koppels. Binnen de poule wordt gestreden om de eerste, tweede en derde plaats en aan het eind is er nog een prijs voor de club die gemiddeld de meeste punten heeft verzameld. Een wedstrijd bestaat uit één set, maar dan van 8 games i.p.v. de gebruikelijke 6. Bij een stand van 7-7 wordt een tiebreak gespeeld. Je speelt de wedstrijden op verschillende tennisparken. Een poule bestaat (meestal) uit 6 koppels, dus speelt iedereen 5 keer. Door de indeling in poules op sterkte is het voor iedereen leuk om mee te spelen.

Wanneer is het?

Het Stellingwerftoernooi wordt gespeeld in het weekend vóór de start van de KNLTB najaarscompetitie.

Hoe meld ik me aan?

Aanmelden gaat per koppel (dus een heer en een dame) via de contactpersoon van onze club. Zodra de aanmelding voor de volgende editie van het Stellingwerftoernooi open is, wordt dit via de nieuwsbrief aan al onze leden gecommuniceerd.  

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

.

Bezoekadres

Elsweg 16
8391 KB Noordwolde

KVK-nummer

40000821