Kantinedienst

Ieder seniorlid van LTC Noordwolde (18 t/m 75 jaar) kan in de regel worden gevraagd één of twee keer per jaar een kantinedienst te draaien tijdens een toss-avond. Dat is niet vervelend maar juist heel leuk en een geweldige gelegenheid om andere leden te leren kennen. Juniorleden en leden van 75 jaar en ouder zijn vrijgesteld van deze dienst. Als kantinedienstvrijwilliger mag je om 20:00 uur op kosten van de vereniging gezellig koffie of thee meedrinken met de spelers van de toss en heb je ook recht op twee andere consumpties tijdens je dienst. En als er toevallig net een persoon te weinig is voor een dubbelspel, dan mag je gewoon even meespelen als de kantine leeg is. Leuk toch?!

Wat houdt kantinedienst in?
Iemand die kantinedienst heeft regelt dat de deelnemers van de toss-avond worden voorzien van koffie, thee en andere dranken, noteert wie wat heeft afgenomen en regelt elk half uur de ‘loting’ voor de toss. Aan het einde van de dienst zorg je dat alle consumpties zijn betaald, dat de vaat weer is afgewassen en opgeruimd en dat de vloeren in het clubhuis weer veegschoon zijn. Voor alle details over de dienst hangt er een takenlijst achter de bar in het clubhuis.

Natuurlijk sta je er niet alleen voor, zeker niet als je voor het eerst een kantinedienst draait. De deelnemers van de toss-avonden helpen je graag op weg en zullen er geen problemen mee hebben je te helpen met het opruimen en vegen.

Wanneer heb ik dienst?
De diensten worden ingepland door Nelly de Nekker. Zodra je bent ingepland ontvang je hier tijdig een mailtje over met daarin de datum. Het inzien van jouw diensten is ook te zien op onze website onder ‘Inloggen leden’.

Ook in de KNLTB ClubApp, die iedereen met een smartphone kan downloaden, staat in het menu onder ‘Mijn profiel’ jouw persoonlijke agenda met daarin de ingeplande diensten en in de Bardienstenplanner van deze app zie je per datum ook wie er die dag dienst heeft.

Hoe lang duurt de kantinedienst?
Als je kantinedienst hebt word je geacht een kwartier voor de kantinedienst aanwezig te zijn. De toss-avonden beginnen vrijwel het hele jaar door om 19:00 uur, maar in de laatste weken van de zomertijd kan er worden gestart vanaf 18:30 uur in verband met de eerder invallende duisternis. Kijk hiervoor ook in de jaarkalender op onze website

Normaal schema kantinedienst:
18:45 uur Aanvang kantinedienst
19:00 uur Aanvang toss (loting door de kantinedienst)
20:00 uur Gezamenlijke koffiepauze 15 minuten
22:45 uur (=uiterlijk) Einde toss-partijen
23:00 uur Sluiting kantine

Hoe kom ik in de kantine?
Meestal is de kantine al geopend door de mensen die bijna altijd op de toss aanwezig zijn. Is dit niet het geval, dan kan er contact opgenomen worden met Henk Berg (06-0615584106), Nelly de Nekker (06-23006427) of Dick van Wel (06-12133009). Zij zullen je verder helpen.

Maar ik kan niet op die datum!
Neem in dat geval even contact op met Nelly de Nekker (06-23006427). Zij kan kijken met wie je eventueel zou kunnen ruilen. Als je zelf al met iemand hebt geruild is dat ook prima, maar geeft dit dan wel door aan Nelly!

Mag ik niet iets anders doen dan kantinedienst?
Lijkt kantinedienst je echt niets of kan je nooit 's avonds dan kunnen we uiteraard altijd kijken of je met wat andere vrijwilligerstaken zou kunnen helpen. Denk daarbij aan assistentie bij baan- of accommodatieonderhoud of aan het assisteren bij wedstrijden of toernooien. Heb je zelf een leuk idee waarmee je onze baan en/of vereniging vast een groot plezier mee zal doen, dan horen we dat graag!

Borg
Alle leden betalen bij hun contributie 20 euro borg voor het draaien van de kantinediensten. Als je je ingeplande diensten hebt gedraaid wordt die borg aan het einde van het jaar teruggestort. Was je wel ingepland maar ben je niet op komen dagen, of heb je vooraf al aangegeven geen kantinediensten te willen draaien, dan zal de borg niet worden teruggestort.