Voorjaarscompetitie 2019

Inleiding

Competitie spelen zorgt voor meer tennisplezier! Samen met de verenigingen zet de KNLTB zich in om meer mensen met meer plezier te laten tennissen. In de praktijk zien we dat je door veel wedstrijden te spelen steeds beter wordt en meer plezier in tennis krijgt. Met competitie spelen in teamverband speel je samen wedstrijden voor jouw club en kan jij je spel en tennisvaardigheden ontwikkelen. Maar competitie spelen heeft nog een extra dimensie, want het zorgt ook voor veel sfeer en gezelligheid naast de baan. Niet gek dus dat de voorjaarscompetitie door veel tennissers als hoogtepunt van het tennisseizoen wordt beschouwd!

Van de KNLTB: Uitleg over de vermindering van het aantal competitiesoorten

De KNLTB heeft voor 2019 de competitiesoorten van de districts-/ regiocompetities geharmoniseerd. Als gevolg van een te grote versnippering in het aanbod, wat leidt tot te veel niveauverschillen, te lange reisafstanden én het afschaffen van de districts- en regiogrenzen, zijn er verschillende competitiesoorten samengevoegd en is het aanbod binnen de voorjaarscompetitie teruggebracht van ruim 300 soorten naar circa 90 soorten.

Daarnaast zijn er ook soorten met verschillende leeftijdsgrenzen samengevoegd, omdat:

• data aangetoond hebben dat de leeftijden van de spelers in de verschillende leeftijdscategorieën vrijwel identiek zijn;
  • het aantal deelnemers dermate laag was dat er niet langer een kwalitatief sterke competitie aangeboden kan worden.

Hierdoor is een uniform landelijk aanbod gecreëerd. Dit landelijke aanbod wordt aangevuld met een aantal regio specifieke soorten.

Voordelen voor jou!

Als competitiespeler ben je natuurlijk benieuwd wat deze verandering van het competitieaanbod voor jou gaat betekenen. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

• minder niveauverschillen binnen de poules;
  • kortere reisafstanden;
  • meer variatie in tegenstanders.

Voorjaarscompetitie Friesland

Er is een zeer divers competitieaanbod voor zowel senioren als voor de jeugd, op iedere dag van de week, voor elke leeftijd, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daartussenin. Kortom, ook voor jou is er een competitie die bij je past!

Kijk op www.knltb.nl/competitiezoeker voor het competitieaanbod in onze regio of download het PDF-bestand via de link onderaan deze pagina. Let op! Het is mogelijk dat de vereniging ervoor kiest bepaalde competitievormen niet aan te bieden terwijl de KNLTB de mogelijkheid tot het spelen van die vorm wel biedt.

Speeldata

Speeldata Voorjaarscompetitie 2019

Bovenstaand overzicht kan ook worden gedownload als PDF-bestand via de link onderaan deze pagina.

Aanmelden voor de voorjaarscompetitie

Aanmelden kan als team, maar als je nog geen team hebt mag je je ook individueel opgeven. De technische commissie kan dan uit de individuele aanmeldingen teams samenstellen of kan je in overleg bij een bestaand team plaatsen. Let op: aanmelden voor de voorjaarscompetitie mag alleen via de vereniging! Neem voor aanmelden contact op met onze Verenigingscompetitieleider (VCL) Ronald van Bennekom. Dat kan door een mail te sturen naar [email protected] of door Ronald te bellen op 06-31948132.

--- Bijbehorende bestanden ---

Aanbod VJC2019 Friesland.pdf Speeldata_Voorjaarscompetitie_2019.pdf