Kampioenen! Verslag najaarscompetitie 8/9 zondag

Tekst: Bart Spijker
Fotografie: Ruud Peeters

Na een succesvolle voorjaarscompetitie die met een kampioenschap werd beloond begonnen we vol vertrouwen aan de najaarscompetitie. Het team bestond wederom uit Hester, Marion, Ton, John en Bart. Evelien moest wegens een blessure en een daarop volgende operatie verstek laten gaan.

Wedstrijd 1: Havelte - LTCN
Op 16 september werd afgetrapt tegen Havelte. Ondergetekende was helaas verhinderd, maar werd deskundig vervangen door Angèle Bakx, die samen met Ton de tegenstander met 6-2 en 6-0 het clubhuis weer instuurde. Enigszins geflatteerde cijfers, want er werden vele lange rally's gespeeld, die echter telkens in ons voordeel werden beslist. Zo'n verloop kende de wedstrijd van Hester en Marion ook. Winst met 6-2, 6-3 deed anders vermoeden, maar ook hier goede rally's die uiteindelijk in het voordeel van LTCN werden beslist. De tegenstander kon gelukkig getroost worden met een uitgebreide borrel, waardoor het leed zo verzacht werd dat zij alweer uitkeken naar de return.

Wedstrijd 2: ATW - LTCN
De week erop was het weer zo slecht (ja, dat hebben we dit jaar echt ook meegemaakt!) dat de wedstrijd tegen en in Wolvega werd uitgesteld.

Wedstrijd 3: LTCN - Burmania
Zondag 30 september speelden we weer thuis. Ditmaal tegen Burmania. In het strijdperk traden achtereenvolgens Ton en John, Hester en Bart. De 1e wedstrijd was een herendubbel. Ton en John zetten echt hun tanden erin, maar omdat beide wedstrijden tegelijkertijd werden gespeeld, kon uw verslaggever e.e.a. niet nauwkeurig gadeslaan. Hij speelde samen met Hester tegen de twee dames van Burmania. De herenpartij kende een eenzijdig verloop. Ton en John veegden de tegenstander op met 6-1, 6-0. Hester en ondergetekende waren wat genadiger; 6-2, 6-3.
Ook hier maakte de borrel en de catering van Els veel goed voor de spelers van Burmania. Vooral de appeltaart was een groot succes.

Wedstrijd 4: Havelte - LTCN
Op zondag 7 oktober stond de uitwedstrijd tegen Havelte op het programma. Om 17.00 uur vingen beide wedstrijden aan en Ton en John kregen het direct zwaar. Bij Havelte speelde toptalent Johan Meinen mee en die liet niet veel heel van de aspiraties van LTCN; 6-3, 6-0 in het voordeel van Havelte. Het eerste verlies voor ons in deze najaarscompetitie was een feit.
Hester en Bart deden het beter, maar hadden ook minder tegenstand. Zij wonnen vrij gemakkelijk van Barbara en Marjolein; 6-1, 6-2.

Wedstrijd 5: ATW - LTCN
Op maandagavond 8 oktober speelden we de inhaalwedstrijd tegen ATW. Veel valt daar niet over te zeggen, behalve dat de dames waar Hester en Bart tegen speelden niet in een bijster goed humeur leken te verkeren. Verlies met 6-0, 6-2 maakte het er niet beter op. Vrolijker ging het eraan toe bij Marion en John. Daar werd gewed om biertjes, maar evengoed verloor ATW ook daar met 6-3, 6-0.

Wedstrijd 6: LTCN - ATW
Zondagmiddag 14 oktober vervolgden wij onze strijd tegen ATW met Ton en Marion, Hester en Bart. De tegenstanders van deze laatsten keken dit keer gelukkig wat vrolijker. Dat resulteerde ook in veel beter spel. Het eerste verlies van een set dreigde voor de LTCN' ers.... op het nippertje werd toch met 6-3 en 7-5 gewonnen. Ton en Marion hadden het wat eenvoudiger, 6-4, 6-1.
Els, ons geheime wapen om de sfeer bij onze tegenstanders goed te houden, overtrof zichzelf met een borrel op z'n frans. Heerlijke uiensoep en stokbrood met franse kaas boden de spelers van ATW voldoende troost om de terugreis met een goed gevoel te aanvaarden.

Wedstrijd 7: Burmania - LTCN
Zondag 21 oktober. De dag van de waarheid en hopelijk het kampioenschap! Ondergetekende had zich de week ervoor licht geblesseerd en benoemde zichzelf tot reserve en non-playing captain. Het kampioensteam zou dus bestaan uit Ton en Marion, Hester en John.
Aangezien Burmania ook een geblesseerde speelster had en maar drie spelers kon ophoesten, werden de wedstrijden na elkaar gespeeld. Ton en Marion beten het spits af en koersten voortvarend op winst af. Ze lieten daarbij toevallig - of niet toevallig - af en toe een puntje liggen, wat een dankbare tegenstander opleverde. Uiteindelijk kenden zij geen genade en met 6-1, 6-3 kwam de kampioensschaal dichterbij. Hester en John mochten hem met de laatste partij binnenhalen. Dat lukte, ook met 6-1, 6-3. LTCN 8/9 zondag werd wederom kampioen!