Hoera! Het is een ... nieuw logo!

24 juli 2019

Op 15 mei 2019 werd door het bestuur een ontwerpwedstrijd in gang gezet. Het oude clublogo was aan verjonging toe. De opdracht klonk eenvoudig, maar was dat allerminst:

1. Ontwerp zelf een origineel logo, of fris het huidige logo op.
  2. Je bent (oud)lid van L.T.C. Noordwolde.
  3. In het logo moet 'LTC Noordwolde' of 'L.T.C. Noordwolde' staan in een fris lettertype.
  4. Een verwijzing naar het vlechtersverleden van Noordwolde wordt op prijs gesteld.
  5. In ieder geval moet de kleur groen in het logo worden verwerkt. Extra kleuren naar eigen inzicht.
  6. Afbeeldingen en logo's die van internet zijn gekopieerd zijn in basis niet toegestaan in verband met rechten voor logo-gebruik. Ze mogen wel ter inspiratie dienen.
  7. Logo's ontworpen via gratis logo-ontwerp websites zijn niet toegestaan (maar mogen wel als inspiratiebron worden gebruikt). Deze gratis logo's zijn namelijk al vaak in gebruik bij andere tennisverenigingen.
  8. Het aanleveren van een duidelijke schets is voldoende als je niet over de juiste software beschikt om logo's te maken.
  9. De winnende inzending mag door L.T.C. Noordwolde vrij van rechten en onbeperkt worden gebruikt als nieuw clublogo.
  10. Het bestuur mag, eventueel in overleg met de maker, kleine aanpassingen aan het winnende ontwerp doorvoeren als dit grafisch noodzakelijk blijkt.
  11. ...

De inzendingen stroomden zeker niet massaal binnen maar het bestuur hield twee kansrijke ontwerpen apart. De prachtige en zeer gewaardeerde inzending van Hein Bannink en Til Festen struikelde net voor de eindstreep en eindigde op de tweede plaats. De inzending van Bert van der Toorn werd gekozen als het nieuwe clublogo van L.T.C. Noordwolde. Samen met Marja Best van Alfalet Belettering is het logo inmiddels klaargemaakt voor het echte werk.

Wat zien we terug in dit nieuwe logo?

Herkenning! In dit logo is de bekende originele Turkse knoop van ons dorp verwerkt als de snaren van ons tennisracket. Het vlechtwerk bestaat uit groene en oranje banen met witte lijnen, een verwijzing naar onze kunstgras- en gravelbanen. De stijgende groene lijn naar de tennisbal verhoogt de dynamiek van het plaatje en toont de dynamiek van onze tennisclub. Het originele logo zal zoveel mogelijk in de vierkleurenvariant worden gebruikt, maar het is ook klaar om alleen in het groen, zwart of wit te worden toegepast voor bijvoorbeeld borduurwerk op een witte of donkere ondergrond.

Het nieuwe logo zal nu stapsgewijs worden doorgevoerd binnen onze vereniging!